وکیل حقوقی

وکیل حقوقی کیست؟

وکالت یک نهاد دیر آشنای دنیای حقوق است و از قدمتی همچون، قضاوت، داوری، میانجیگری و مانند آنها برخوردار است. امروزه به این نهاد بیشتر به عنوان یک شغل و حرفه خاص نگریسته می­شود.

وکالت شغلی است که در بسامانی و یا نابسامانی نظام حقوقی و قضائی هر کشور از اهمیت زیادی برخوردار است. انتخاب وکیل، از جمله حقوق قانونی افراد بوده و در مقررات مختلف این حق برای عموم مردم به رسمیت شناخته شده و به استثنای اموری که منحصراً، با مباشرت خود افراد انجام پذیر است، در سایر موارد اشخاص اختیار توکیل و گرفتن وکیل برای انجام تمامی امور خود، از جمله امور حقوقی و قضایی را داشته و بدون نص قانونی نمی­توان اشخاص را از حق مذکور، محروم یا اختیار آنان را محدود کرد. بنابراین، داشتن وکیل در تمامی مراحل رسیدگی در دعاوی، اعم از کیفری و حقوقی به عنوان حق افراد در جهت اجرای عدالت محسوب می­شود.

مراجعه به وکیل حقوقی

بدون تردید، تمامی اشخاص از قوانین و مقررات کشور و مسایل و موضوعات فنی حقوقی و قضائی اطلاع و آگاهی نداشته و بر همین اساس نمی­توانند در دادگاه­ها از خود دفاع موثر ­کنند، لذا عدالت اقتضا می­کند که افراد با کمک اشخاص مطلع و حقوقدان، بتوانند از حقوق خود دفاع کنند.

هنگامی که اشخاص حقوقی و حقیقی جامعه در مواردی همچون: امور قراردادها، مطالبه چک و سفته، انحصار وراثت، تقسیم ارث، تغییر اسم در شناسنامه و…… با مشکل مواجه شوند، می­توانند به وکیل حقوقی مراجعه کنند.

ارث در نظام حقوقی ایران

مطابق ماده 140 قانون مدنی، ارث یکی از مهم‌ترین اسباب تملک (انتقال اموال به ورثه) است.

برای آنکه مالکیت ورثه بر، ترکه متوفی محقق شود،ابتدا باید حقوق و دیونی که به ترکه متوفی است ادا بشود. مطابق ماده 868 قانون مدنی: «مالکیت ورثه نسبت به ترکه متوفی مستقر نمی­شود، مگر پس از ادا حقوق و دیونی که به ترکه متوفی تعلق گرفته.»

میزان سهم‌الارث بنا به تعداد ورثه و جنسیت وراث، متفاوت است و در صورتی که میان وراث برای تقسیم ارث اختلافی به وجود بیاید و یا از سهم الارث خود و دیگر وراث، اطلاعی نداشته باشند، می­توانند با مراجعه به وکیل دادگستری مشکل خود را حل کنند.

تغییر اسم در شناسنامه در نظام حقوقی ایران

هر شخص می­تواند برای یکبار نسبت به تغییر نام و یا نام خانوادگی اقدام کند. اما تغییر نام شرایطی دارد، ازجمله: الف) اسامی مذهبی، تنها قابل تغییر به اسامی مذهبی دیگر هستند. ب) اسامی غیر مذهبی به راحتی قابل تغییر به اسامی مذهبی می­باشد. پ) تبدیل اسامی ایرانی به ایرانی، مانند آریا به نیما نیز صرفاً در صورت تایید اداره ثبت احوال یا دادگاه حقوقی امکانپذیر است.

بهتر است قبل از اقدام به تغییر اسم، با وکیل حقوقی مشورت کرده تا در وقت و هزینه خود صرفه جویی نمایید.

مطالبه چک در نظام حقوقی ایران

قانون اصلاح قانون صدور چک، با هدف حمایت از دریافت کنندگان چک و به حداقل رسیدن صدور چک بلامحل، در سال ۱۳۹۷ توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و از ابتدای سال ۱۴۰۰ لازم­الاجراست. در این قانون، صدور دسته چک برای افراد دشوارتر شده است و بر روند آن نظارت ویژه وجود دارد. از سوی دیگر، این قانون، صادرکنندگان چک بلامحل را از بسیاری از خدمات بانکی محروم می­کند.

براساس قانون جدید، تمام صادرکنندگان انتقال دهندگان و ذینفعان چک، باید موارد زیر را رعایت کنند:

  • ثبت صدور (توسط صادرکنندگان چک) تایید دریافت (توسط دریافت کنندگان (چک)) و انتقال چک­های جدید باید در سامانه صیاد انجام شود.
  • صدور چک جدید و ثبت آن در سامانه صیاد، برای کسانی که چک برگشتی رفع سوءاثر نشده دارند، ممنوع است.
  • چک باید در وجه ذی نفع مشخص صادر شود و صدور آن در وجه حامل مجاز نیست.
  • پشت نویسی چک­های طرح جدید ممنوع است و ثبت انتقال در سامانه صیاد جایگزین پشت نویسی شده است.

با توجه به اینکه روز به روز مشکلات حقوقی در جامعه افزایش می­یابد و اصلی­ترین دلیل آن عدم آگاهی افراد است، بهتر است در صورت مفقودی چک، چک برگشتنی و….. به وکیل دادگستری مراجعه کرده و با دریافت مشاوره به راحتی مشکل خود را حل کنند.

شما می­توانید با مراجعه به وکلای متخصص موسسه حقوقی نیک اندیشان داته، ضمن انجام مشاوره­های لازم، وکالت پرونده­های تخصصی خود را به ما بسپارید.