در اصطلاح پزشکی به انواع پرده ها، بکارت میگویند. مثل پردهای که محیط قلب را احاطه نموده است. لیکن، به سبب کاربرد بیشتر آن در مبحث زنان، این واژه به معنی پرده بکارت بانوان مورد استفاده قرار میگیرد. باکره مخالف واژه ثیب است. ثیب یعنی کسی که پرده بکارت خود را در اثر نزدیکی از دست داده است و باکره شخصی است که بکارت او با رابطه جنسی از بین نرفته و دوشیزه است.
گواهی بکارت چیست
در کشور ما، موضوع باکرگی زنان، هنوز مسئله مهمی محسوب میشود و مخصوصاً در زمان ازدواج، مورد توجه برخی از مردان و خانواده آنها قرار میگیرد.
در گواهی بکارت در مورد وجود یا عدم وجود پرده بکارت در معاینه شونده و نیز نوع پرده بکارت و میزان آسیب آن در صورت آسیب به پرده بکارت، اظهار نظر میگردد.
امروزه دو گونه گواهی تست بکارت وجود دارد. یکی که به درخواست زن و قبل از ازدواج به منظور پیشگیری از مشکلات احتمالی در برخورد با شوهر، صادر میگردد. دومین مورد توسط پزشکی قانونی و به دستور مقام قضایی صادر میشود که هدف از انجام آن رسیدگی به مواردی نظیر تجاوز جنسی و یا طلاق است تا دادگاه بتواند حکم درستی در رابطه با فرد صادر نماید.
شرایط صدور گواهی بکارت
شرایط خاصی برای دریافت گواهی پرده بکارت وجود دارد که تنها با وجود این شرایط، صدور آن توسط پزشک متخصص زنان یا پزشکی قانونی امکانپذیر است. این شرایط عبارتند از:
- مهم ترین شرط برای دریافت گواهی پرده بکارت، رضایت شخص برای معاینه توسط پزشک است. پس، تقاضای والدین زن یا شوهر یا خانواده همسر او، مجوزی برای انجام این معاینه نیست. حتی، هنگامی که شخص از طرف دادگاه و با صدور دستور قضایی به پزشکی قانونی معرفی میگردد نیز باید رضایت مراجع برای انجام معاینه، وجود داشته باشد. از همین رو، در صورت راضی نبودن شخص، پزشکی قانونی گواهی میکند که به سبب عدم همکاری شخص، امکان انجام معاینه وجود نداشته است.
- بر اساس مقررات مربوط به نحوه دریافت گواهی بکارت، باید معاینه شونده توسط پزشک، احراز هویت شده تا گواهی از جانب پزشک صادر شود.
- شرط دیگر صدور گواهی سلامت بکارت، لزوم درج تاریخ و ساعت دقیق معاینه در گواهی است که بهتر است هم به عدد و هم به حروف، درج شود.
- بهتر است این گواهی در دو نسخه، تنظیم شود و بر روی هر دو نسخه نیز عکس معاینه شونده، الصاق شده و مهر پزشک بر روی گواهی و عکس، درج شود.
لازم به ذکر است که گواهی پرده بکارتی که از طرف پزشک متخصص زنان صادر میشود، فقط وضعیت دخول و رابطه جنسی واژینال را مشخص نموده و معاینه مقعد، تنها در موارد خاص و در صورت دستور قضایی، توسط پزشکی قانونی صورت میگیرد.
در صورتی که پزشکان محتوی گواهی بکارت را به فردی غیر از معاینه شونده بازگو کنند، به مجازات افشای اسرار محکوم خواهند شد.
به موجب ماده ۶۴۸ قانون مجازات اسلامی: «اطباء و جراحان و ماماها و داروفروشان و کلیه کسانی که به مناسبت شغل یا حرفه خود محرم اسرار میشوند هرگاه در غیر از موارد قانونی، اسرار مردم را افشا کنند به چهل و پنج روز و دوازده ساعت تا شش ماه حبس و یا به 20.000.000 تا 60.000.000 ریال جزای نقدی محکوم میشوند.»
گواهی بكارت پزشكی قانونی
جهت دریافت گواهی بکارت از پزشکی قانونی، متقاضی، در مواردی نظیر طلاق بائن غیر مدخوله، باید نامه مرجع قضایی و در موارد فوری، مثل تجاوز جنسی، نامه مرجع انتظامی را داشته باشد و با در دست داشتن این نامه و مدارک هویتی (شناسنامه، کارت ملی و 2 قطعه عکس) به پزشکی قانونی شهر خود مراجعه کند.
نکته: پزشکی قانونی بر خلاف پزشک متخصص زنان، علاوه بر مشخص کردن دخول و رابطه جنسی واژینال، در صورت نامه دادگاه، رابطه مقعدی شخص را نیز بررسی میکند.
عواقب نداشتن گواهی بکارت
در هیچ یک از قوانین کشور ما، الزامی برای تهیه گواهی بکارت برای عقد ازدواج وجود ندارد. بنابراین، هیچکس نمیتواند دختر را مجبور به این کار کند. البته برخی از افراد ممکن است این گواهی را برای در امان ماندن از سخنان و تهمتهای احتمالی خانواده همسر اخذ کنند. در صورتی که دختر برای انجام این کار، مورد تهدید یا ضرب و شتم اطرافیان قرار گیرد، میتواند از آنها به مراجع قضایی شکایت کند.
نکته دیگر، امکان فسخ نکاح توسط مرد به سبب باکره نبودن زن است. بدین صورت که برخی اوقات در عقد شروطی ذکر میشوند، لیکن گاهی مسائلی به صورت متعارف مورد توافق طرفین خواهد بود. به عنوان مثال، پسر قبلاً ازدواج نکرده باشد و دختر نیز باکره باشد. از همین رو، چنانچه بعد از وقوع ازدواج معلوم شود که زن، عدم بکارت خود را پنهان کرده است، مرتکب فریب و تدلیس در ازدواج شده و مرد میتواند ازدواج را فسخ کند. بنابراین، اگر مرد مدعی شود که همسرش باکره نبوده و قصد فسخ ازدواج را دارد، زن با در دست داشتن گواهی بکارت میتواند ادعای مرد را به راحتی رد کند.
نظرات کاربران