مراحل ثبت شرکت

مراحل ثبت شرکت: شناسایی و شفافیت نظام حقوقی حاکم بر ثبت رسمی انواع شرکتها می تواند در توسعه و تسهیل کسب وکار و رصد فعالان تجارتی، بسیار حائز اهمیت باشد. ثبت شرکت، به انجام روال قانونی ثبت در مرجع ثبت شرکت ها از سوی  بنیانگزار و تشکیل دهندگان شرکت گفته می شود. تا زمانی که […]
مراحل ثبت شرکت

مراحل ثبت شرکت: شناسایی و شفافیت نظام حقوقی حاکم بر ثبت رسمی انواع شرکتها می تواند در توسعه و تسهیل کسب وکار و رصد فعالان تجارتی، بسیار حائز اهمیت باشد.

ثبت شرکت، به انجام روال قانونی ثبت در مرجع ثبت شرکت ها از سوی  بنیانگزار و تشکیل دهندگان شرکت گفته می شود. تا زمانی که موسسین شرکت ها با مراجعه به اداره ثبت شرکت یا سامانه ثبت شرکت ها و طی کردن روال قانونی، اقدام به ثبت شرکت نکرده باشند، نمی توانند به صورت قانونی فعالیت تجاری شرکت را شروع نمایند.

هنگامی که تعدادی از افراد در کنار یکدیگر جمع می شوند تا فعالیت خاصی انجام دهند،(به طور مثال فعالیت‌های تجاری و فرهنگی)، این اجتماع افراد، شرکت را تشکیل می‌دهند.

ایجاد شرکت به معنای شریک شدن در کاری است یعنی شرکا با کمک یکدیگر کاری را انجام داده و سود و زیان حاصل از آن را بر طبق قرارداد شرکت بین خودشان تقسیم می کنند.

بر اساس ماده 195 قانون تجارت: ثبت کلیه شرکت های مذکور در این قانون الزامی و تابع جمیع مقررات قانون ثبت شرکت ها است، برابر قانون ثبت اسناد،ثبت شرکتنامه ها

غیر نیز اجباری می باشد.

چه زمانی باید شرکت ثبت کنیم ؟

کسب و کار ها از روزی که شروع می شوند برای توسعه خود نیازمند یک سری برنامه ریزی ها در جهت بازاریابی و معرفی کسب و کار در محیط پیرامونی خود می باشند، اما رشد کردن یک کسب و کار و ورود آن به عرصه فراتر از محله و شهر مستلزم آن است که دیدگاهی فراتر نسبت کسب و کار داشته باشیم. و به همین اقدام به ثبت شرکت خود می کنیم.

چند نوع شرکتی می توان ثبت کرد؟

مطابق ماده 20 قانون اصلاحی تجارت:  شرکت های تجاری بر هفت قسم اند: 1- شرکت های سهامی 2-شرکت بامسئولیت محدود 3-شرکت تضامنی 4- شرکت مختلط غیرسهامی 5- شرکت مختلط سهامی 6- شرکت نسبی 7- شرکت تعاونی تولید و مصرف. بر اساس نوع فعالیت شرکتها و تعداد سهامداران و میزان درصد شراکت هریک از سهامداران میتوان در قالب هشت نوع  شرکت شخصیت حقوقی خود را به ثبت رساند.

نام شرکت

انتخاب نام شرکت برای شروع کار (ثبت شرکت) امری است که باید با دقت نظر و حساسیت های خاص خود انجام شود. برای انتخاب نام شرکت بهتر است که حداقل اسم موردنظرتان از سه کلمه یا سه سیلاب تشکیل شده باشد، چون اسامی تک سیلابی و یا دوسیلابی قبلا به ثبت رسیده اند. شما میتوانید یکی از سیلاب های اسم شرکت را متناسب با موضوع فعالیت خود انتخاب کنید و سیلاب های دیگر را از اسامی دیگر کمک بگیرید. اسم شرکت هایی که قبلاً به ثبت رسیده اند یا حتی شرکت هایی که منحل شده اند را نمیتوانید به عنوان اسم شرکت انتخاب کنید.

برای انتخاب نام شرکت از اسامی استفاده کنید که به ثبت نرسیده باشند یا در لغتنامه دهخدا و یا سایر لغتنامه ها درج شده باشند. چراکه اسامی باید دارای ریشه کاملا فارسی باشند تا توسط کارشناسان اداره ثبت مورد تائید واقع گردد.

اگر تمایل دارید از اسامی شهدا، ایثارگران و یا مناطق جغرافیایی خاصی در نام شرکت استفاده کنید باید قبل از آن مجوزهای مربوطه آن را از ارگان های مربوطه دریافت کرده باشید.

نام های زیر نباید جزء اسامی مضاف به عناوین شرکت اضافه شود :

( ملی – ایران- ملت- کشور- انتظام- نظام- نفت – پتروشیمی – دادگستر- بنیاد – سازمان – مرکز – بهزیست – بانک – بسیج- جهاد –  آسانسور – آژانس- ایثار-ایثارگران – شاهد – شهید- آزاده- جانبازان- تکنو – فامیلی -فیلتر  – نیک – باور- میکروبرد- تست – استار – تک – مدرن –  پیک – امنیت-  کارواش – فانتزی – شهروند – اقتصاد -میهن – جوانان – ایمان – دکوراسیون – هدف – سپاه – تکنیک – دیتا- تک نو- تکنولوژی – اورست – مونتاژ- ونوس – دفتر- ایتال – بیو- کنترل – متریک)

از طرفی برابر دستورالعمل های صادره در تعیین نام شرکتها  باید از اسم خاص استفاده گردد، و این موضوع اسم خاص نیز برای بسیاری از شهروندان و متقاضیان درخواست نام شرکت توجیه نشده و یا توجه ای به این موضوع ندارند.

اسم کلمه‌ای است که می‌تواند مستقیماً نهاد جمله باشد و برای دلالت بر شخص، حیوان، شیئی یا مفهومی به کار می‌رود.

تقسیمات اسم : اسم عام و اسم خاص

اسم عام، اسمی است که بر همه افراد و اشیاء و مفاهیم دلالت کند و بین همه آنها مشترک باشد (مانند «کتاب»، «مرد»).

اسم خاص، اسمی است که تنها به یک فرد یا شیئی اشاره دارد و همه را شامل نمی‌شود (مانند «فرزام»، «بیستون» )

اسم‌های خاص را به چهار دسته می‌توان تقسیم کرد:

1- اسم مخصوص انسان‌ها مانند: «سهراب»، «مهتاب» «حمید» «حسین» «امیر»  که در اینجا مورد استفاده قرار نمی گیرد.

2- اسم مخصوص حیوان‌ها مانند: «رخش»، «شبدیز» «ققنوس» «سیمرغ» «عقاب» «طاووس»

3- اسم مخصوص اماکن مختلف جغرافیایی مانند: «آسیا»، «گرگان»، «اهواز» «شاهوار» «سبلان»

4- اسم مخصوص اشیائی که بیشتر از یکی نیستند: مثل  «انجیل»، «تخت طاووس»، «کوه نور» «گندم» «مروارید» «قرآن».

ثبت شرکت چقدر زمان میبرد؟

برای ثبت شرکت ابتدا باید ثبت نام های مقتضی در سامانه ثبت شرکت ها انجام شود. یعنی برای اینکه یک شرکت ثبت شود قبل از همه باید اقدام به ثبت نام های لازم در سایت ثبت شرکت ها نماییم، که این امر با توجه به تخصصی بودن پروسه ی ثبتی آن نیازمند داشتن تخصص های لازم در این زمینه می باشد.

پس از آن که ثبت نام های لازمه در سامانه مخصوص ثبت شرکت ها انجام شد و تاییدِ نام شرکت در اداره ثبت شرکت ها مورد تایید کارشناس قرار گرفت، (اساسنامه ، اظهارنامه ، شرکتنامه و سایر اوراق مربوطه) شرکت تنظیم شده و توسط اعضای شرکت امضا شده و به اداره ثبت شرکت ها ارسال می گردد.

بعد از ارسال و تایید کارشناس، شرکت شما ثبت شده و با مراجعه به اداره ثبت شرکت ها میتوانید شماره ثبت و شناسه ملی آن را دریافت نمایید. این پروسه زمان تقریبی حدودا  یک هفته نهایتا تا ده روز با توجه به حوزه ثبتی زمان می برد که بعد از ثبت آن نیز می توانید نسبت به انجام روزنامه رسمی شرکت اقدام نمایید.

مدارک و اطلاعات مورد نیاز جهت ثبت شرکت

1- کپی مدارک هویتی شامل شناسنامه و کارت ملی + کپی شناسنامه و کارت ملی و بازرس اصلی و علی البدل ( در شرکتهای سهامی خاص)

2- نام شرکت

3- موضوع شرکت

4- آدرس شرکت کد پستی دقیق(می بایست فقط در محدوده منطقه ثبتی شرکت باشد)

5- میزان سرمایه شرکت

6- تعیین سهامداران و میزان سهام آنها

7- تعیین مدیران شرکت و سمت آنها(مدیرعامل،رئیس هیئت مدیره، نائب رئیس هیئت مدیره)

8- حق امضای مجاز شرکت

9- تعیین بازرسین شرکت(مخصوص شرکتهای سهامی خاص)

نکته: بازرسین نباید فامیل اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل باشند.

فعالیت هایی که برای ثبت شرکت نیاز به مجوز دارند

1-فعالیت مربوط به امور بانکی و پولی

2-فعالیت بیمه ای

3-فعالیت در بورس و اوراق بهادار

4-فعالیت فرهنگی و هنری وخبری

5-فعالیت قرآنی و مذهبی

6-فعالیت حج و زیارت

7-گردشگری و مسافرتی

8-فعالیت علمی و آموزشی وپژوهشی

9-فعالیت آزادفنی و حرفه ای

10-علوم اسلامی و حوزه

11-فعالیت مربوط به سازمان بهزیستی

12-فعالیت مردم نهاد و احزاب

13-فعالیت حفاظتی و مراقبتی

14-فعالیت شرکت وابسته به شهرداری

15-دفتر پیشخوان دولت و الکترونیک

16-فعالیت مترجمی اسناد

17-فعالیت هواپیمایی

18-فعالیت حسابرسی ومالی

19-حمل و نقل و باربری

صورتجلسه شرکت چیست

به طور کلی صورتجلسه به کلیه ی تصمیمات و مذاکراتی گفته می شود که در جلسه های رسمی رد و بدل می شود. مطالب درج شده در آن مذاکرات جلسه، محل برگزاری جلسه، تاریخ حاضرین و غایبین و مصوبات می باشد که برای تغییرات شرکت با توجه به نوع تغییر باید طبق صلاحیت مجمع عمومی و یا مجمع عمومی فوق العاده باشد.

انواع تغییرات شرکت

1- ورود و خروج اعضا در شرکت

2- تغییر حق امضا

3- تعیین سمت و تعویض سمت اعضا

4- تغییر آدرس شرکت

5- افزایش و کاهش سرمایه

6- تغییر نام شرکت

7- انحلال شرکت

8- تغییر موضوع شرکت

9- تاسیس شعبه در شهرستان

10- تغییر شماره ثبت شرکت

11- کاهش و افزایش تعداد اعضای هیئت مدیره

12- نقل و انتقال سهام

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خدمات مرتبط

پروژه های مرتبط