جرم زنا و شرایط تحقق آن

تعریف زنا پیش از پرداختن به جرم زنا، بایستی تعریف کاملی از زنا را داشته باشیم. برقراری رابطه ی جنسی بین زن و مرد نامحرم، زنا می باشد. به عبارت دیگر اجماع زن و مردی که هیچ گونه رابطه ی زوجیتی بین آن ها نمی باشد زنا است، که در اسلام و حکومت های اسلامی […]
جرم زنا و شرایط تحقق آن

تعریف زنا

پیش از پرداختن به جرم زنا، بایستی تعریف کاملی از زنا را داشته باشیم. برقراری رابطه ی جنسی بین زن و مرد نامحرم، زنا می باشد. به عبارت دیگر اجماع زن و مردی که هیچ گونه رابطه ی زوجیتی بین آن ها نمی باشد زنا است، که در اسلام و حکومت های اسلامی جرم تلقی می شود و مجازات های مشخصی برای آن در نظر گرفته شده است. در شرع و قانون اسلام برای روابط زن و مرد با همدیگر حد و حدودی مشخص شده است و در صورتی که زن و مرد از این حدود تخطی کنند، مرتکب جرم گردیده اند.

زنا از جرایمی می باشد که به سبب آنکه از حدود شرعی خارج گردیده است، جرم حدی به شمار می رود که مستوجب مجازات های حدی خواهد بود.

در ماده ی 221 قانون مجازات اسلامی، در رابطه با جرم زنا بیان گردیده است:« زنا عبارت است از جماع مرد و زنی که علقه زوجیت بین آن ها نبوده و از موارد وطی به شبهه نیز نباشد.»

مقصود از وطی به شبهه در فقه شیعی این می باشد که مردی با زنی رابطه ی جنسی برقرار کند و گمان کند که همسرش است، ولی درواقع این گونه نباشد. و نیز مقصود از جماع این است که سر آلت تناسلی مرد تا ختنه گاه از قبل (جلو) یا دبر(عقب) به زن وارد گردد. با این توصیف در هنگام وقوع چنین حالتی می توان گفت جرم زنا صورت گرفته است.

شرایط تحقق جرم زنا

  • اجماع میان زن و ‌مردی که طبق قانون و اسلام زن و شوهر نباشند و به همدیگر محرم نباشند. منظور از محرمیت، محرم بودن زن و مرد به یکدیگر به واسطه ازدواج است. اجماع محرم با یکدیگر مثل اجماع خواهر و برادر است که به آن جرم زنا با محارم می گویند.
  • حتما بایستی دخول صورت گرفته باشد.
  • زن و مرد نامحرم بایستی عاقل و بالغ باشند. اشخاص نابالغ و دارای زوال عقلی محکوم به مجازات این جرم نخواهند گردید.

انواع زنا

جرم زنا انواع گوناگونی دارد که شامل زنای به عنف، زنای محصنه و غیر محصنه است.

  • زنا به عنف: منظور اجبار و تجاوز می باشد. در زنا به عنف ، مرد زناکار مجازات می گردد و چنانچه زنا غیرعنف باشد یعنی به اجبار و زور نباشد، هر دو نفر مجازات می شوند.
  • زنا با محارم نسبی: محرم نسبی یعنی فردی که هم خون و محرم ما باشد. مانند خواهر، برادر، مادر، پدر، پدربزرگ، دایی، عمه، عمو و خاله. از آنجایی که میان این اشخاص هرگز نمی توان علقه زوجیت متصور شد، یعنی نمی توان میان آنان رابطه ی زن و شوهری برقرار کرد، بنابراین وقوع رابطه جنسی بین آن ها زنا خواهد بود.
  • زنا محصنه: محصن به کسی می گویند که شرایط انجام احصان را داشته باشد. زنای محصن یعنی اینکه مرد متاهل با وجود اینکه امکان برقرار رابطه ی جنسی با همسر دائمی خود را دارد، تن به زنا داده باشد. زنای محصنه نیز یعنی زن متاهلی که امکان نزدیکی با همسر دائمی خود را دارد اما تن به زنا می دهد.
  • زنا غیر محصنه: زن و مردی که همسر دائم و بالغ نداشته باشند تا هرگاه که بخواهند با او جماع داشته باشند و در زمان تجرد بدون وقوع عقد نکاح با یکدیگر رابطه جنسی برقرار کنند.

بنابراین زناکار به زن و مردی می گویند که عمل زنا را انجام داده باشند. به مرد و زنی که شرایط غیر محصن داشته باشند، مرد زانی و زن زانیه می گویند. حکم زناکار دارای شرایط محصن و غیر محصن با هم تفاوت دارد.

مجازات جرم زنا

همان گونه که ذکر شد، جرم زنا از اقسام جرایم حدی بوده که‌ مجازات آن نیز حدی است. با توجه به نوع زنا، مجازات آن نیز متفاوت خواهد بود. در حالت کلی اعدام، شلاق و سنگسار مجازات هایی هستند که برای این جرم در نظر گرفته شده است.

مجازات 100 ضربه شلاق: چنانچه در زنا محصنه و یا زنا با محارم، دختر بالغ( بالای 9 سال) بوده باشد و پسر نابالغ(زیر 15 سال)باشد، دختر محکوم به 100 ضربه شلاق می شود. برای شخص نابالغ هم مجازات های تربیتی و تامینی در نظر می گیرند. بنابراین حتی اگر یک نفر از مرتکبین این جرم بالغ باشد، زنا صورت گرفته است.

مردی که دارای همسر دائم باشد ولی پیش از آن که با زن خود جماع داشته باشد، مرتکب زنا گردد، به 100 ضربه شلاق، محکوم شدن به یک سال قمری حبس و نیز به تراشیدن سر محکوم می شود. مجازات زنای غیر محصنه هم 100 ضربه شلاق خواهد بود، یعنی هنگامی که زن و مرد مجرد باشند و یا با همسر خود رابطه جنسی نداشته باشند.

مجازات رجم با سنگسار: اگر زناکار، زنای محصنه انجام داده باشد، حکم او سنگسار خواهد بود. هنگامی که مجازات سنگسار به هر دلیلی صورت نگیرد، حکم قطعی اعدام خواهد بود. اعدام هم برای زن و هم برای مرد زناکار است.

مجازات اعدام: مجازات مرد زناکار در صورتی اعدام خواهد بود که مرتکب زنا با همسر پدر، زنا با محارم نسبی، زنای مرد غیر مسلمان و زن مسلمان و زنای به عنف شده باشد که در این حالات مرد محکوم به اعدام می شود.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • اکبرسلطانی= 1403.01.31

    باسلام،میبخشید توی یک خانواده که امروزه چه بدبختی‌هایی بایدیک مرد بکشه تا یه لقمه نون بیاره سرسفره،اماوقتی توی چنین زندگی «که مردحتی به ذهنش هم خطور نکرده که درحق زنش وبچه هاش وزندگیشون خیانتی نکنه اما زنش باوقاهت کامل خیانت می‌کنه وخدا می‌دونه باچندنفررابطه زنا داشته باهرکدومش هم حداقل دوتاسه ماه بوده وهرروز زندگی ما جهنم تر میشد وبرای خودم وقت نداشت و به سروصدا دوهفته ،ده روزی یکبار،حالا ازبس همیشه انکارمیکردوبخاطراینکه نماز میخونه همه حرف اونوقبول میکردن وبه من انگ توهمی میزدند،من سرنمازم خیلی ازخداکمک خواستم که دستش برام رو بشه که دیگه نتونه حرفی بزنه،باهمن این شرایط. شاید هزار حرف هم بهم بزنید اما من دوستش داشتم ونمیتونستم خودم قانع کنم که جدابشم البته بخاطربچن هام هم بود تا اابنکه بدون اینکه عمدی توکار باشع،یکی از بچه ها ازنلگرام منو برد تو گروه دوستاش.ومن حتی نگاهم به گروهه نمی‌کردم یه روز همین جوری داشتم نگاه میکردم یه فیلم به چشمم خورد &درست نگاش کردم دیدم خدا دعام را استجابت کرده ازطرفی هم جوری بهم ریخته بودم که میخواستم بچه هامو بفرستم مفچغازه وهمونجا تمامش کنم اما فیلم صورتشون _پیدانیستن اما خوب من بعددچازیک عمر زندگی کردن با این شخص الان چکارش کنم شاکیشون بشم اعدامشون‌م

    پاسخ دهید
    • فریماه فریمانه 1403.02.12

      سلام وقت شما بخیر، با اثبات جرم زنا و رابطه نامشروع شما می‌توانید پیگیری قضایی و کیفری انجام دهید.

      پاسخ دهید

خدمات مرتبط

پروژه های مرتبط